dimarts, 7 d’octubre del 2014

Epidèmia de colors / Epidemia de colores / Epidemic colors


Hi ha una epidèmia de rodolins de colors...
cal protegir-se, què és molt contaminant!
(il·lustració de Cristian Blanxer)

Hiperrealisme surrealiste: il·lustracions de Jono Dry


Si, són dibuixos! Semblen autèntiques fotografies, però són els excel·lents dibuixos hiperrealistes de Jono Dry. Tenen tan de detallisme i tal perfecció que costa adonar-se'n de que aquestes imatges estan tretes del llapis d'un artista.

Curiosament, dins del seu hiperrealisme té uns sorprenents tocs de surrealisme. Paradoxes de l'art? Són molt belles.












dilluns, 6 d’octubre del 2014

Dos llibres il·lustrats infantils per apropar-nos al món de Joan Miró: Abecedari Miró i Mironins /Abecadario Miró y Mironins

Tots som conscients de la importància de fomentar la lectura i l'escriptura des de menudets i d'apropar-los l'art, als artistes i al seu món. Ja sabeu que, a més, ens encanten els abecedaris pictòrics, així que anem a intentar conjugar les dues coses.

Us volem recomanar un deliciós i interessant llibre que mescla la tipografia, l'aprenentatge de l'alfabet i l'apropament a un gran artista, Joan Miro: Abecedari Miró de Mar Morón i amb il·lustracions de Gemma Paris, editat per Gustavo Gili. El llibre també està en castellà, francès i anglès. Un abecedari basat en les obres de Miró

Llunes i personatges, estels, ocells i milions d’altres representacions envaeixen les obres de Joan Miró. L’artista barreja colors, textures, materials, formes, tècniques i suports per expressar el seu món interior i el que l’envolta, com si fos un mag transformant els elements bàsics en pocions fantàstiques.

Quan aprenem a llegir i a escriure, les lletres, les paraules i les formes són part d’un meravellós univers híbrid, obert i lliure de prejudicis. L’Abecedari Miró ens introdueix, a través del llenguatge artístic, en aquest estimulant estadi d’aprenentatge. Les lletres i les paraules són presentades i representades mitjançant la infinita varietat de registres de l’univers mironià, tot oferint una valuosa oportunitat de descobrir la gran potència creativa del nostre diàleg lingüístic i visual amb el món.









El segon llibre infantil que us volem recomanar, també sobre l'obra de Joan Miró, per als més menudets és Mironins. Un llibre per a jugar i aprendre amb Joan Miró, d'Anna Carretero, Marcela Hattemer i Anna Purroy, editat com l'anterior per Gustavo Gili (el podem llegir en castellà, francès, italià i anglès i pertanyen a la seua col·lecció Los cuentos de la cometa).

En aquest cas és un llibre d'activitats i jocs per a xiquets i xiquetes d'Educació Infantil. Els Mironins són uns personatges que s'han escapat d'un quadre de Joan Miró i van passejant-se per tot el llibre, apropant-nos a l'obra i la biografia de Miró.


Dos llibres sobre Joan Miró que segur us interessaran i faran les delícies dels xiquets i xiquetes i també dels grans. Fantàstics i molts recomanables.

Ballant, seguint el ritme de la música / Bailando, siguiendo el ritmo de la música / Dancing, to the beat of the music


Comencem el dilluns amb molt bon ritme i... ballant, sols o en parella o tots junts. Deixem-se anar per la música, seguint el seu ritme, com aquests ballarins de Nathan Brutsky. Sensualitat i color per començar la setmana.







diumenge, 5 d’octubre del 2014

La màgia de les fades / La magia de las hadas / The magic of fairy

Il·lustració de Girofla

Per aquesta vesprada de diumenge us presentem una selecció d'il·lustracions de fades, tot pensant que la seua màgia us ompliga cada dia de la propera setmana que estem a punt de començar.

Il·lustració de Bao Pham

 Il·lustració de Bojana Dimitrovski

Il·llustració de Beatriz Martín-Vidal

 Il·lustració d'Elena Dragulelei Dumitru

Il·lustració d'Elina Ellis

Il·lustració d'Iulia Rob

Il·lustració de James Browne

 Il·lustració de Krisztina Maros

Il·lustració de Tatiana Betekhtin-Бетехтина Татьяна.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...