dissabte, 24 de novembre del 2012

Sortin del quadre / Saliendo del cuadro / Leaving the picture


De vegades són els personatges els que surten del propi quadre
i no el pintor el que els descobreix.
(il·lustració de Montserrat Gudiol)

Les il·lustracions de Lucia Brandao


Fa poc que hem descobert l'obra de l'artista brasilera Lucia Brandao. Ens agrada la seua diversitat temàtica, tècnica i d'estil. Què us sembla?














Els animals il·lustrats de MTK4

MTK4 il·lustra els animals, d'una manera simpàtica i infantil,  els animals. Ens agrada especialment els que van disfressats d'indis.




















divendres, 23 de novembre del 2012

La merienda: nou àlbum il·lustrat de Kveta Pacovska


Hui us volem recomanar el nou llibre de la gran il·lustradora Kveta Pacovska: La merienda, editat per Kókinos. Al igual que els altres llibres de Kveta estem davant d'un original àlbum il·lustrat on la imaginació no té límits i té l'empremta personal d'aquesta artista, la gran dama de la literatura infantil i arquitecta de llibres.

Personatges molt original passegen per aquesta reunió d'amics per a berenar. La xiqueta-amfitriona invita a la lluna, un caragol, uns cercles de colors, una titella, la "C" majúscula, un rinoceront o un pallasso. Lògicament tots junts fan una mescla explosiva i per molt que intentem imaginar-s'ho es quedarem sorpresos i bocabadats, pàgina rere pàgina. Les magnífiques il·lustracions s'acompanyen d'un breu text, com les cançonetes infantils de jocs, ratllant el non-sense. Pestanyes que s'obrin o que li donen la volta al llibre, colors forts i brillants, sorpreses amagades dins d'espais inversemblants. Com hem comentat abans el llibre segueix l'estil dels altres que ja coneixem de Kveta Pakovska, però no per això deixa de sorprendre'ns.

Un llibre fantàstic per a gaudir de l'art, endinsar-se en la imaginació i jugar amb el paper. És veritat que l'obra va adreçada a un públic menut, però és d'aquests llibres-art que no tenen edat. Us invitem a berenar i gaudir dels colors.

Aprofitem per a recomanar-vos altres llibres de Kveta Pacovska, són llibres d'autor o llibres experimentals, tots molt recomanables i fantàstics per endinsar-se al món de l'art. Llegir amb els cinc sentits. Caldria que, al menys, estigueren en totes les biblioteques. Ens agradaria que es publicaren ací la resta dels seus llibres.

-Uno, cinco, muchos. Editorial Kókinos
-El pequeño rey de las flores. Editorial Kókinos
-El teatro de medianoche. Editorial Montena
-La Cenicienta. Editorial Kókinos
-Colores, colores. Editorial Kókinos
-Caperucita Roja. Editorial Kókinos
-Hasta el infinito. Factoría K de Libros


Fantasia i surrealisme: il·lustracions de Michael Madzo


Michael Madzo ens presenta el surrealisme en els seus personatges. Partint d'una base que sembla treta del Renaixement, capgira la imatge i imagina tot un nou escenari, com en un nou trencaclosques. Molt interessant.















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...