dilluns, 6 d’octubre del 2014

Dos llibres il·lustrats infantils per apropar-nos al món de Joan Miró: Abecedari Miró i Mironins /Abecadario Miró y Mironins

Tots som conscients de la importància de fomentar la lectura i l'escriptura des de menudets i d'apropar-los l'art, als artistes i al seu món. Ja sabeu que, a més, ens encanten els abecedaris pictòrics, així que anem a intentar conjugar les dues coses.

Us volem recomanar un deliciós i interessant llibre que mescla la tipografia, l'aprenentatge de l'alfabet i l'apropament a un gran artista, Joan Miro: Abecedari Miró de Mar Morón i amb il·lustracions de Gemma Paris, editat per Gustavo Gili. El llibre també està en castellà, francès i anglès. Un abecedari basat en les obres de Miró

Llunes i personatges, estels, ocells i milions d’altres representacions envaeixen les obres de Joan Miró. L’artista barreja colors, textures, materials, formes, tècniques i suports per expressar el seu món interior i el que l’envolta, com si fos un mag transformant els elements bàsics en pocions fantàstiques.

Quan aprenem a llegir i a escriure, les lletres, les paraules i les formes són part d’un meravellós univers híbrid, obert i lliure de prejudicis. L’Abecedari Miró ens introdueix, a través del llenguatge artístic, en aquest estimulant estadi d’aprenentatge. Les lletres i les paraules són presentades i representades mitjançant la infinita varietat de registres de l’univers mironià, tot oferint una valuosa oportunitat de descobrir la gran potència creativa del nostre diàleg lingüístic i visual amb el món.









El segon llibre infantil que us volem recomanar, també sobre l'obra de Joan Miró, per als més menudets és Mironins. Un llibre per a jugar i aprendre amb Joan Miró, d'Anna Carretero, Marcela Hattemer i Anna Purroy, editat com l'anterior per Gustavo Gili (el podem llegir en castellà, francès, italià i anglès i pertanyen a la seua col·lecció Los cuentos de la cometa).

En aquest cas és un llibre d'activitats i jocs per a xiquets i xiquetes d'Educació Infantil. Els Mironins són uns personatges que s'han escapat d'un quadre de Joan Miró i van passejant-se per tot el llibre, apropant-nos a l'obra i la biografia de Miró.


Dos llibres sobre Joan Miró que segur us interessaran i faran les delícies dels xiquets i xiquetes i també dels grans. Fantàstics i molts recomanables.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...