divendres, 2 de maig del 2014

Mamàs en la LIJ i en la història de l'art / Mamás en la LIJ y en la historia del arte / Moms at LIJ and art history /


Dins dels diferents taulells que la Biblioteca de Cocentaina té en Pinterest, hi ha dos dels que anem a xerrar perquè us poden interessar la seua consulta degut a la proximitat del dia de la mare. 

El primer d'ells conté un grapat de llibres de la literatura infantil i juvenil en les que la protagonista principal és la mare. Hi ha llibres de tot tipus, amb visions ben diferents de la mare, adreçats a diferents grups d'edat. Molts autors, il·lustradors i editorials que ens mostren a la mare i la relació que tenen amb els seus fills i com aquests veuen a les seues mamàs, unes vegades com el centre del seu cor i altres com la persona a la mes odien. Tots aquests llibres i les seues dades bibliogràfiques les podeu consultar en Mamás en la literatura infantil / Mares en la literatura infantil.

Ja sabeu que els taulells de Pinterest van augmentant, poc a poc, així que esta bibliografia sobre les mamàs en la LIJ anirà creixent. Ens agradaria que els llibres que conegau, que no estiguen al taulell,  ens els recomanareu i així entre tots compartirem i farem més gran la bibliografia.


Un altre dels taulells, Moms readers in art history / Mamas lectoras en el arte, presenta diferents pintures en les que la mare està llegint o escoltant la lectura dels seus fills/es. La lectura com eix d'unió i sentiment matern-filial. Artistes famosos i altres no tan coneguts que al llarg de la història de l'art han retractat aquests moments tan íntims i lectors.

Un xicotet homenatge a totes les mamàs del món. Lectura i art units amb les mares i fills/es.

2 comentaris:

claude ha dit...

excellent, merci

Vanesa ha dit...

Gràcies per aquestes recomanacions, faré ús d'alguns dels quadres per presentar-los als meus alumnes.
Una abraçada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...