dilluns, 14 d’abril del 2014

El dragón lector: décimo aniversario de una maravillosa librería infantil / Molts dracs lectors il·lustren el desè aniversari d'una gran llibreria infantil


La llibreria infantil El dragón lector -carrer Sagunto, 20- de Madrid, sota la batuta de dos grans llibreters -Pilar Pérez i José Antonio Villota- molt professionals i apassionats pel món de la literatura infantil i juvenil, ha complit 10 anys. Dies i dies fent gaudir als xiquets i joves i als seus pares d'un grapat de llibres i activitats. Pilar, molt bona amiga, té un seny especial per a difondre la LIJ. Ella s'enamora dels llibres i aconsegueix transmetre el seu amor. Passar una llarga estona en El dragón lector suposa estar en un món fantàstic, llunya de tots els quefers quotidians, de les presses i del soroll. És un món màgic, interessant i atractiu, en que el ens submergim de la mà de Pilar, que té la clau que obrin totes les portes de la lectura.

Llibres i llibres ens fan l'ullet, ens criden pel nostre nom, ens inviten a obrir les seues pàgines. He passat moltes estones, entre una bona conversa i un cafenet, descobrint les noves lectures que Pilar em recomana -i espere tornar aviat-. És tot un plaer estar-hi, un plaer que us recomanem si aneu o esteu en Madrid.

Com que la mascota de la llibreria és Leo, el drac lector, ara tenen, per a celebrar el seu desè aniversari, un grapat de dracs lectors nous. Diferents il·lustradors/es han creat als amics de Leo i els escriptors/es han narrat i/o versificat les aventures dels dracs amics. Una idea molt bonica que podem veure virtualment al seu Facebook.

Felicitacions i moltes besadetes a El dragón lector, a Pilar i José, i els desitgem que continuen per molts anys la seua excel·lent tasca de difusió lectora. Ara que per culpa d'esta fastigosa crisi i la massificació de productes lectors en les grans superfícies estan tancant moltes llibreries, se n'alegrem que una xicoteta llibreria infantil celebre el seu aniversari amb el recolzament dels lectors, escriptors, il·lustradors, editorials i tota una fauna fantàstica de dracs. Qui sembra, recull.

Us fiquem un tastet dels dracs lectors, amics de Leo. Són dracs que busquen xiquets i xiquetes per compartir la lectura, que celebren el Dia del Llibre tot l'any.

Drac lector, il·lustració de Natascha Rosenberg

 Il·lustració de Guridi

Il·lustració de Juan Ramón Alonso

Il·lustració de Laura Borrás Dalmau

Il·lustració de Noemí Villamuza

Il·lustració de Nívola Uyá

Il·lustració de Rocío Martínez

 Il·lustració de Tesa González

Il·lustració d'Ale Díaz Bouza

Il·lustració de Mónica Carretero

Il·lustració de Mar Villar

 Il·lustració de Carmen García Iglesias

Il·lustració de Daniel Montero Galán

 Il·lustració de Mª Jesús Santos H.

Il·lustració de Roselino López

 Il·lustració de Violeta Monreal

 Il·lustració de Sylvia Vivanco

Il·lustració de Pilar Lama

Il·lustració de Blanca BK

Il·lustració de Jesús Gabán
 Il·lustració de Susana Rosique

 Il·lustració d'Alberto Sobrino

 Il·lustració de Mia Chamorro

3 comentaris:

claude ha dit...

un bel anniversaire bien illustré

Pilar ha dit...

Muchísimas gracias amigos. ¡Qué bonita felicitación!
Un beso enorme de dragones... Lectores, claro.

Mia Charro ha dit...

Hola! que bonitos son todos los dragones :) pero me gustaría apuntar que no es Mia Chamorro, sino Mia Charro ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...