dissabte, 14 de gener del 2012

Animalari fantàstic de Lukáš Kándl / Animalario fantástico / Fantastic animals


Hi ha molts i mol bons artistes que realitzen il·lustracions fantàstiques, creen autèntics mons impossibles als que li donen versemplança. La transformació dels animals sol ser un tema recurrent (pensem en la representació iconogràfica de les mitologies clàssiques, per exemple).

Lukáš Kándl forma part d'aquest artistes. Les il·lustracions són molt belles, però aquesta transformació dels animals ens deixa un tant inquietats. El surrealisme sembla que escorcolla el la part més al fons nostre i els resultats no deixa de sorprendre'ns













divendres, 13 de gener del 2012

dijous, 12 de gener del 2012

Conills antropomòrfics: Maiko Kobayashi / Conejos antropomórficos / Anthropomorphic rabbits: Maiko Kobayashi


Hi ha determinats artistes que centren la seua peculiaritat il·lustrativa en un determinat personatge, en un tipus d'objecte, en reflectir un determinat sentiment... Maiko Kobayashi il·lustra conillets humanitzats. Formes senzilles, colors plans, sentiments al rostre. Original!






Taques de color: les il·lustracions de Cristina Romeo


De vegades unes xicotetes taques de color i unes quantes línies ens suggereixen tant! Això ens passa quan veiem les il·lustracions de Cristina Romeo. Són emotives, tendres, imaginatives i suggerents. Molt boniques.







dimecres, 11 de gener del 2012

Què veus? / ¿Qué ves? / What do you see?


 I tu, que veus?
(il·lustració d'Ariel Santillan)

Dones, lectura i art: Mary Cassat / Mujeres, lectura y arte: Mary Cassat / Woman, reading and art: Mary Cassat


Si hi ha una pintora que d'una forma excel·lent a pintant l'intimitat del procés lector és, sense dubte, Mary Cassat.  Aquesta gran impressionista sol retratar als seus familiars i amistats i té molts quadres on la lectura és protagonista. Xiquets llegint, mares contant contes, jovenetes immerses en la narració que estan llegint, dones compartint lectura... Ens agraden molt les seues pintures, però especialment aquestes.














 Mary Cassat en el museu del Louvre, per Degas

dimarts, 10 de gener del 2012

Bons somnis! / ¡Buenos sueños! / Good dreams!


Shhh!!! És hora de somiar
(il·lustració de Maria Mola)

LetterPLAYGROUN: generador de tipografía. Alfabets il·lustrats

Totes les lletres en una ciutat (il. Gwenola Carrere)


Hui us volem recomanar un lloc interessant i divertit: letterPLAYGROUN. Es un lloc on la tipografia és la reina. Podem trobar lletres de tot tipus, a més d'un generador de lletres que ens permet crear paraules amb tipografia diferent.

Si punxem sobre el Generador apareix una finestra on introduïm qualsevol paraula, prenem sobre el botó "Generator Ransom Note" i ja està. Sota la finestra ens apareix la paraula feta amb diferents tipus de lletres. Cal advertir que no devem ficar accents i la "Ñ" no existeix. Si no ens agrada el resultat tan sols tornem a escriure la lletra i es genera un altre.

Un altre apartat és el de Lletres / Letters. Si punxem sobre ell podem veure totes les lletres que hi ha a la seua base de dades tipogràfica. Però també ens dona la posibilitat de buscar sols per ordre alfabètic. Per exemple, nosaltres li hem donat a la "b" de biblioteca i ens han sortit moltes lletres de ls "b", com aquestes:



Un altre dels botons que podem aprofitar és el de Col·leccions / Collections. En aquest cas se'ns presenten les lletres ordenades per diferent temàtica o tècnica: monstres, geometria, animals, etc. Al seu blog podem trobar més informació i imatges de lletres.

Entreu, escorcolleu i comproveu el que us hem dit. Divertiu-se amb l'art de la tipografia! Us fiquem tres abecedaris il·lustrats per anar obrint boca.


 Abecedari il·lustrat de Jonny Wan

 Abecedari il·lustrat de Lisa Rienermann

 Abecedari il·lustrat de Martin Jarrie


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...