diumenge, 22 d’abril del 2012

La selva del peresós: llibre infantil sobre la desforestació / En el bosque del perezoso: libro infantil sobre la deforestación



Cal educar a tothom, i des de ben menuts, en la importància de protegir la Terra. Hui, que estem celebrant el Dia de la Terra, us volem recomanar un llibre molt original per explicar als més xicotets la desforestació de la selva tropical i tot el perill que això implica: 

-La selva del peresós, de Sophie Stradi, amb il·lustracions de Louis Rigaud i Anouck Boisrobert, editat per Cruïlla (en català)

-En el bosque del perezoso, Sophie Stradi, con ilustraciones de Louis Rigaud y Anouck Boisrobert, editado por Hipótesi (en castellano)

I és que el problema va fent-se dia a dia més greu (mireu ara com està la posible deforestació "legal" de d'Amazones). Cada any desapareixen en el món 13 milions d'hectàrees de bosc i el 90 % és il·legal. Aquesta desforestació amenaça la supervivència de moltes espècies, entre elles el peresós.




Tota l'explicació va descobrint-se per mig de solapes i d'uns desplegables espectaculars.  Anirem descobrint, per mig d'un text amb elements que van repetint-se, com tota la frondositat i esplendor d'un bosc va desapareixent per culpa de l'acció humana. Nosaltres podem fer alguna cosa per aturar aquesta devastació? Si! Fets menuts, realitzats per molta gent, poden aturar aquesta catàstrofe.

Un llibre molt, molt interessant i educatiu; amb una estètica original i didàctica. Molt recomanable.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...