dijous, 20 de maig del 2010

Cómo hacer un cómic: llibre per a iniciar-se en la creació de còmics



 
Una excel·lent manera d'obrir-se pas en la creació de cómic, des de casa i des de l'aula, és seguint les recomanacions del llibre Cómo hacer un cómic, de Lewis Trondheim y Sergio García, publicat per Factoría K de Libros. Crea sòlides bases teòriques -pràctiques i divertides- entre els joves lectors, i tal vegada creadors, de còmics, animant-los a fer les seues pròpies creacions.

La obra, en si mateix, és un tebeo. Ens parla de terminologia específica. Les nocions són bàsiques, però molt ben fonamentades. Ens introdueixen en les vinyetes -bordes, tipus, efectes, plànols, moviment, text... i un llarg etcètera. Cada capítol porta al final els seus exercicis per a que els lectors, seguint les recomanacions dels autors, vagin fent el seu còmic.

Un llibre molt recomanable, que uneix teoria i pràctica, per a introduir-se al món dels còmics.

4 comentaris:

Marian Lario ha dit...

Me parece genial que salgan al mercado iniciativas de este tipo para que los amantes del dibujo y la ilustración puedan encontrar un apoyo a la hora de crear sus propias ilustraciones o cómics...enhorabuena por el post!!

http://elgatoazulprusia.blogspot.com/
Blog sobre la ilustración infantil contada paso a paso.

kirikú ha dit...

Al meu fill major -té 9 anys- li agrada dibuixar còmics. Va començar a partir de la lectura dels llibres del Capità Calçotets (els coneixes?), on el dos xiquets protagonistes dibuixen historietes.

Li parlaré d'aquest llibre que ens contes, a vore si podem trobar-lo en alguna biblioteca (o que ens el porten per préstec interbibliotecari ... funciona a les biblioteques públiques valencianes?)

Ciao Sàlvia

Sàlvia ha dit...

Marian, no hay muchos libros de este tipo, pero si hay muchos niños con buen trazo y mucha ilusión para ir realizando sus proyectos ilustrativos, así que hay que difundir obras como esta.
Besadetes

Sàlvia ha dit...

Senyoreta KIRIKÚ, es un plaer tonar a tindre-la per ací. Pel que hem dius penso que seria interessant regalar-li aquest llibre aprofitant les bones notes que traurà aquest curs. Té tot l'estiu per anar fent les seues creacions i això és molt important.
Suposo que si el trobaràs per les biblios, i nosaltres fem préstec interbibliotecari; pero en aquest cas t'aconselle regalar-lo, per anar fent la seua pròpia biblioteca artística.

Besadetes i gràcies de nou per la visita.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...