dimecres, 21 d’abril del 2010

Mujeres, caleidoscopi il·lustrat de veus de dona: llibre de Lola Roig


Lola Roig, il·lustradora aragonesa, acaba de publicar en Thule el llibre Mujeres. Estem davant d'una obra il·lustrada, adreçada a un públic juvenil o adult, i que ens sembla molt, molt original. Tot gira al voltant de la dona:

No sé que haré de mayor
pero sé que siempre jugaré
porque los juegos
me los invento yo.

Molts registres diferents de les dones: dones reals que s'inventen a si mateix -com l'exemple de dalt-; dones inventades que semblen reals. Moltes vessants que donen veu a diferents veus de dona:

A veces exploto
y después
pierdo demasiado tiempo para reconponerme
buscando mis trocitos.

I les il·lustracions van mostrant-nos dones que participen activament amb el present o que el miren de puntetes; dones guerreres que sembla es mengen el món al seu pas, però que a la vegada són molt sensibles; dones que somien i s'emboliquen dins dels seus propis somnis; dones que es reinventen; dones que aprenen a dir "prou" i d'altres que sempre van a la recerca de nous camins per emprendre l'aventures: dones que estan començant ara a descobrir el món i d'altres que tan sols els resta un sospir per a dir-li adéu:

Creo
en
los
próximos
cinco
minutos.

Un carrusel de sentiments que giravolten sense aturar-se: l'odi, l'amor, la solitud, l'esperança, la por, la ira, l'alegria, i un llarg etcètera. Una visió intimista, personal i molt original. Un d'aquest llibres que cal regalar a moltes dones -que es sentiran identificades amb el seu contingut- i a molt homes -perquè els ajudarà a conèixer a les dones-.

Molt recomanable! Per a regalar o autoregalar-se.





1 comentari:

Anònim ha dit...

Muy buen material.
Me ha gustado el estilo de los dibujos de Mujeres. Dan un poco de repelús por sus rasgos, pero son chulisimos.

Un saludo.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...