divendres, 5 de març del 2010

Besos: un llibre per a descobrir l'emoció de les besades



Ai, les besadetes, què importants són en la vida dels éssers humans! Una bona besada esborra la tristor, els mals sons, la malaltia, l'odi i el rancor, la incomunicació, els plors, el dolor, la por, la inseguretat,... la solitud. Té un efecte positiu immediat per a la nostra salut mental i afectiva, així que caldria que ho receptaren els metges. Se'n poden donar a tota hora i no hi ha límit de besades. Les besadetes són bones per a totes les edats, des del nadó nou nascut fins l'acompanyament en el nostre final. Besades, besadetes, besots... de tot tipus i colors, grans i menudes.

I d'això parla el magnífic llibre que acaba de publicar l'editorial asturiana Pintar Pintar. Què bonic! M'he quedat bocabadada i emocionada en la seua lectura i relectura. Amb la tendresa que dona la poesia i les impactants il·lustracions, més una maquetació molt acurada, el llibre es converteix en una joieta per a totes les edats.

L'autor és Txabi Arnal Gil (Javier Ignacio Arnal Gil, professor de Literatura Infantil i Didàctica de la Literatura a l'Escola de Magisteri de Victoria Gasteiz) i les suggerents il·lustracions són de Julio Antonio Blasco. El començament del llibre ja ens dona la seua pròpia recepta per elaborar les besadetes:

Para fabricar besos
utilizo una receta especial.
¡Shhh!
Una receta secreta
que solo a ti te diré:
dos rayos de sol,
una sonrisa,
un poco de brisa
y tres hojas de té.

I poc a poc anem trobant les besades, les que donem i rebem. És un molt bon llibre, d'aquest que us recomanem com a "imprescindible" per a tenir a casa i al col·legi. Felicitacions als autors i l'editorial per aquest llibre, una aposta literària i artística molt bona.





2 comentaris:

Julio Antonio Blasco ha dit...

muchas gracias por tan fantásticas palabras y tan apasionada reseña del libro... espero que lo disfrutéis igual que yo disfruté haciendo cada una de las ilustraciones, con tan estupendas poesias y tanta libertad como me dieron las editoras... muchas gracias, de verdad...disfrutad de mis besos...

Julio Antonio BLasco

Sàlvia ha dit...

Julio es un libro muy bueno en su conjunto y las ilustraciones son una maravilla. Se nota que has trabajado a tu aire y ese aire ha sido especial. Te felicito!

Recojo tus besos y te los devuelvo en una cajita de música

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...