dissabte, 5 de desembre del 2009

Sarolta Szulyovsky, il·lustradora hongaresa


Ens agraden les il·lustracions de l'hongaresa Sarolta Szulyovsky, una il·lustradora amb gran plasticitat i un estil molt propi. No coneixem cap llibre il·lustrat que s'haja editat en el nostre país, però ens agradaria que es publicaren. Ha rebut nombrosos premis, participat en moltes exposicions -personals i col·lectives- i toca nombroses facetes il·lustrativas, incloent l'escenografia. És genial!














dijous, 3 de desembre del 2009

I·lustracions d'àngels / Ilustraciones de ángeles / illustrations of angels /

Carla Moresca
Continuem amb altres propostes il·lustratives per a Nadal. Sembla que els àngels sempre estan presents, revolotejant per les targetes, les il·lustracions i les pintures. Són uns personatges molt típics d'aquestes dades. Així, la proposta, en aquest cas, és d'angels. Àngels molt diferents, de vegades amb un estil molt clàssic i conegut, d'altres són molt moders i quasi desconeguts. Seguim l'aleteig angelical amb aquestes il·lustracions.
I·lustracions d'àngels / Ilustraciones de ángeles / Illustrations of angels / Illustrations d'anges

Joyce Byrkenstock

Jaime Olaya

Ernest Varner Ll.

dimecres, 2 de desembre del 2009

Primeras preguntas, capseta amb llibres per als més menudets



També per als bebés i per als més menudets hi ha preciosos llibres il·lustrats. En aquest cas són quatre llibrets, de xicotet format, que es presenten en format regal, dins d'una capsa il·lustrada, que fan que siguen ideals per a regalar als xiquets, o als pares. Parlem del llibre Primeras preguntas, de la gran il·lustradora Alison Jay (ens encanten les seues il·lustracions), editat per Edelvives.

Els quatre llibres són molt adiens per a fomentar la inquietut i curiositat dels menuts pel seu entorn, ampliar el seu vocabulari i fomentar la prelectura; a més d'anar iniciant la formació estètica dels xiquets. Són les primeres preguntes i la contestació per part dels adults les que obrin camí a un grapat de qüestions que al llarg de la seua infància anirà ressolent.

Alison Jay, il·lustradora resident en Londres, té diferents llibres il·lustrats i àlbums adreçats als xiquets, tots ells fantàstics. Fa temps que anem seguint la seua obra gràfica i sempre ens sorprén amb la seua imaginacìó i técnica. Llibres com Imagina i La carrera (editorial Lumen), Si los besos fueran colores i El traje nuevo del emperador (editorial Alfaguara Infantil y Juvenil) donen constància del que diem. Ens agradaria, també, que es publicaren en la nostra llengua molt més llibres d'Alison Jay que estan sols en anglès.
Un preciós regal per als menudets i/o els pares. Molt recomanable.


dilluns, 30 de novembre del 2009

Los elementos del pop-Up, un llibre per a crear-ne

A tots ens agraden els llibres pop-up, a grans i menuts, però de vegades ens consta imaginar com es fan: com és que la roda mostra images amagades, com el punt va viatjant per la pàgina, quin és el per què de ficar un tipus de pestanya o altra... Doncs ara ho tenim ben fàcil. L'editorial Combel acaba d'editar Los elementos del Pop-Up. Un libro Pop-Up para aspirantes a ingenieros del papel, de David A. Carter i James Diaz, ambdós autors són especialistes en llibres pop-up i les seues publicacions són nombroses.

Podem trobar tots els trucos dels mecanismes que fan d'aquests llibres autèntiques obres d'arquitectura en paper, des dels més senzills, que podem realitzar amb els menudets, als més complicats. El llibre s'acompanya d'un glossari que ens ajuda a comprendre el lèxic propi d'aquest art.

Molt interessant i didàctic!



diumenge, 29 de novembre del 2009

Il·lustracions de rostres: activitat creativa per a l'aula/ Ilustraciones de rostros: actividad crativa en el aula

Deixam veure el teu rostre

El rostre és l'espill de l'ànima. La mirada, el gest, les faccions... De vegades amb quatre ratlles tenim tot un rostre, altres necessitem una tècnica elaborada per a donar-li forma. Tot va un poc en funció de l'edat, del coneixement tècnic, de la destresa personal. Un personatge canvia totalment si tan sols li canviem la mirada.

Hui us proposem una activitat que pot il·lustrar les parets de la classe com si d'un gran saló nobiliari es tractara. Cada alumne dibuixarà el seu rostre i els colorarà. Podem utilitzar retoladors, llapiç de colors, ceres, aquarel·les,... És curiós també com, a més del traç del dibuix, és molt important la tècnica. Podem fer la prova: fotocopiem cada rostre dibuixat i l'alumne el pintarà en guaix, ceres, pastels, retoladors, aquarel·les... Açò en dona l'oportunitat de fer diferents exposicions en funció de la tècnica, una per cada tècnica. Podem també mesclar tècniques: pintar en aquarel·la i perfilar amb un retolador negre gros, etc. Tot està en la vostra imaginació.

Ací teniu una mostra de diferents rostres realitzats en diferents tècniques.











Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...