dissabte, 26 de setembre del 2009

Il·lustració i il·lusió: jocs visuals i art

Patinatge estelar, de Rob Gonsalves

El joc d'imatges crea il·lusions que ens fan veure allò que no ho és però sembla que siga. Al llarg de la histporia de les il·lustracions en podem trobar moltes -qui no recorda la il·lustració de les dos dones que segons es mire sembla una dona jove o vella?-. Les il·lusions óptiques s'han utilitzat en l'art, la publicitat, les matemàtiques, el cinema... Artistes tan reconeguts com Dalí, Magritte, Arcimboldo, Escher, Vasarely, Yturralde i Chema Madoz, entre altres, han utlitzat aquest recurs tècnic il·lusori.

A la web Ilusionario. Guía de ilusiones ópticas en podem trobar moltes, agrupades en diverses seccions.

Molts trucos, antíc i nous, al voltant de la imatge i les il·lustracions. Un lloc ben curiós i interessant, que dona molt de joc per aplicar a les aules. Il·lustracions que donen pas al joc.


Coloms de la pau, de Rafal Olbinski

Panadera o calavera, d'Octavio Ocampo

Útil i bell, de Vladimir Kush

Objectes imposibles, de Gianni A. Sarcone

Construcció impossible, de Jos de Mey

divendres, 25 de setembre del 2009

La feminitat polièdrica: pintures d'Enric Hernàez

En les obres d'Enric Hernáez podem gaudir del cos femení, de les curves i el color, de sensibilitat i expressivitat. Dones que posen reflexiava o sensualment, tornant la mirada a l'espectador. Tot un món del que tenim el plaer de gaudir. Magnífica obra! Doneu-li una ullada al seu lloc web i ho comprovareu.

Ací us fiquem un tastet:







dimecres, 23 de setembre del 2009

Colección de ilustraciones de Caperucita Roja / Col·lecció d'il·lustracions de Caputxeta Roja (3)

Little Red Riding Hood, d'Esther Szegedy

Comprovem que hi ha molts il·lustradors que han imaginat i creat la seua pròpia caputxeta. Moltes, moltes versions d'un dels personatges de la literatura infantil més clàssics. Un grapat de caputxetes i llops que surten dels pinzells de gran il·lustradors. Ací us fiquem unes quantes d'aquestes caputxetes. Si voleu veuren més, en auquest mateix blog, punxeu ací.

Estem fent tota una col·lecció de caputxetes. Us invitem a gaudir d'elles.

Caputxeta Roja / Caperucita Roja / Cappuccetto rosso / Little Red Riding Hood / Le Petit Chaperon Roug / Chapeuzinho Vermelho / Rotkäppchen

Chaperon Rouge, de Claudine Gevry

Caputxeta Vermella, de Elena Ospina

Little Red Hood?, de Julia Woolf

Caperucita Roja, de Patricia Cantor

Little Red Riding Hood, de Michele Lynch

Caperucita Roja, de Noemí Villamuza

Caperucita Roja, de Cecilia Rebora

Little Red Riding Hood, de Liz Amini Holmes

Cappuccetto Rosso, de Victoria Alessandrello

Little reed riding hood, Ayleen

dimarts, 22 de setembre del 2009

Albert Einstein: llibre i caricatures



Sembla que fos ahir, però ja fa cent anys que Albert Einstein va enunciar la seua teoria de la relativitat. Hui us volem aconsellar, aprofitant l'ocasió, un llibre: Correspondencia entre Albert Einstein y los niños, de l'editorial Gedisa. De sempre aquest gran científic i pacifista té una relació molt bona amb els xiquets, com demostren les cartes recopilades en el llibre, en les que xiquets de tot el món el feliciten pel seu aniversari, li fan preguntes irreverents o l'inviten a que els visite a la seua escola. A més, el llibre inclou un interessant pròleg de la seua filla, Evelyn Einstein, curioses fotos, una bona biografia i un estudi de la seua manera d'entendre la pedagogia. Una bona manera d'apropar-se a la figura d'Einstein.

Aprofitem per apropar als xiquets i joves a la figura d'aquest gran científic, llegint, informant-se i/o il·lustrant. Per què no els proposeu com activitat que realitzen la seua pròpia caricatura del gran home de cabells blancs i electrizats?

Hem volgut rendir-li un xicotet homenatge seleccionant algunes caricatures que sobre ell s'han fet. Llàstima que la majoria d'elles no sabem qui és l'autor.

Allan Buch

Wen Jie Li

Walter Toscano

Zhu Zi Zun[朱自尊]

 Paul Moyse

 Eduardo Baptistao

Pablo Lobato

Dominic Philibert 

(Autor desconegut)

Hossein Safi

 Firouzeh Mozafar

Jamali Rahmati

dilluns, 21 de setembre del 2009

Benvinguda tardor / Bienvenida primavera

Li donem la benvinguda a la tardor (i també a l'estrena de la primavera per a l'hemisferi sud). Res millor que fer-ho de la mà d'una gran il·lustradora vallisoletana, Trixis, pseudònim de Beatriz Martín Vidal. M'encanta com amb el mateix color vermell es pot donar expressió a dos estacions tan diferents. Tot és el geni dels bons il·lustradors.


La tardor / El otoño, de Trixis

La primavera, de Trixis

diumenge, 20 de setembre del 2009

Les il·lustracions de la gallega Macus Romero


Unes divertides, sensibles i colorides il·lustracions són les de la il·lustradora Macus Romero. Ens agraden. La xiqueta de dalt sembla una lectora disposada a partir a la recerca d'aventures en els llibres. Podeu veure més obres de Macus Romero en el seu magnífic blog on, entre altres, gaudirem de la estupenda il·lustració que ha fet per a la biblioteca Luís Seoane de Soutomaior -Galícia-.

Us invitem a passar-ho bé amb aquestes il·lustracions:














Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...