dijous, 4 de juny del 2009

Miradas: llibre d'informació de Kalandraka

De vegades és l'originalitat en el plantejament d'un llibre el que fa que es fixem en ell. Després ja passem a fer un anàlisi de les il·lustracions, del text, de la maquetació... Això passa en Miradas, una obra de Dieter Wiesmüller, que acaba d'editar Kalandraka -el llibre està també en gallec-.
Unes il·lustracions genials que ens sorprenen per la seua verosimilitud amb la realitat. Il·lustracions realistes, com cal en els bons llibres d'informació, per tal de donar un tomb per la natura des de la mirada i observació dels animals. Però, a més, tenen una espècie d'envoltura poètica que ens ha agradat molt. Com s'aconsegueix? Doncs el llibre, quan l'obrim, presenta la informació a doble pàgina: per una banda, a l'esquerra, tenim l'ull, la mirada del animal -i no fica el seu nom, per a que sigam nosaltres els que ho descobrim, i és aleshores quan ja comença la interactivitat en la propia il·lustració-. I a la dreta podem veure el paisatge que mira el animal, a l'alçada de la seua mirada.
Un autèntic entrenament visual que ens obliga a ficar-se en la pell o plomes de l'animal, de les seues característiques, per adonar-se'n realment de quina és la seua visió. Tot s'acompanya, en cada una de les il·lustracions dels paisatge, d'un breu text, quasi poètic.
Wiesmüller és un il·lustrador alemany -Rotenburg, 1950- que sol publicar en revistes com per exemple en Spiegel; i té molt llibres publicats a Alemanya, però al nostre país aquesta és la seua primera publicació. Cal dir que el llibre, Miradas, s'ha traduït a nombrosos idiomes i ha estat tot un èxit editorial. S'ho mereix!
Tot el llibre és un joc de descobriments de la natura, a través de les mirades dels animals. Una visió molt original que Dieter Wiesmüller aconsegueix amb gran destreça. Al final del llibre apareixen tots els animals i, tal vegada, us passe com a mi, que algun d'ells els vaig errar.
Un llibre d'informació molt bó per a jugar amb els xiquets aquest estiu, que és quan més oportunitat tenim d'apropar-se a la natura. Cal anar prenen nota i omplir la motxilla de vacances de llibres interessants per a compartir la lectura al llarg de tot l'estiu.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Me lo compro. Por lo que dices en el post este es un libro muy original.
Gabri Martí

Sàlvia ha dit...

Gabri, es un libro de los que vale la pena tener para ir formando la biblioteca personal de los niños y la biblioteca familiar.

Salu2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...