divendres, 27 de febrer del 2009

Carnaval, llibre de Javier Sobrino il·lustrat per Rebeca Luciani



Ja li hem dit adéu a carnestoltes i ara estem acompanyats per la vella quaresma, però encara ens resta el ressò de la seua música i les deixalles de les disfresses. Malgrat el transcòrrer ràpid del temps us volem parlar d'un llibre fnatàstic, des de molts punts de vista, que ens parla de la festa de carnestoltes vista pels ulls de una xiqueta, l'Anna.


Carnaval és un llibre de Javier Sobrino -un autor que ens encanta- i està il·lustrat a tot luxe imaginatiu per Rebeca Luciani. El llibre està recien editat per La Galera i el podem llegir en castellà i català.



La història és una mescla de tragicòmica. En ple carnaval, amb tot els seu rebombori, Anna no gaudeix de la festa, no li agrada tot el muntatge que es fa i el fet d'haver-hi de disfressar-se (hi ha molt xiquets com Anna). Ella i sa mare tenen que anar a casa de l'àvia i per això tenen que atravessar tot el passacarrer. Quin horror! La subjecció a la mà de sa mare li dona seguretat, però... sense adonar-se'n es solta i es perd. La solitud entre tanta gent l'espanta. La por l'embolica i l'impedeix escoltar tota l'alegria que es viu al seu voltant: la música, el color, les rialles.
Aleshores un arlequí la rescata de la seua pròpia por. Una nova mà se li tendeix i ella, guiada per aquest personatge, descobreix tot l'encant de la festa. El retrobament amb l'àvia i la mare li fan sentir la seguretat de la llar, però ara Anna ja no té por de la festa. Gràcies a l'arlequí ha pogut experimentar i gaudir de la festa.
Un llibre que ens parla de les pors dels xiquets i de la seua superació amb l'ajuda dels adults, amb sensibilitat.
Passejar la mirada per les il·lustracions és tot un plaer. El llibre té un format molt gran i s'obri a manera dels calendaris. Les il·lustracions són molt expressives; dures de vegades, festives altres, tot en funció de com giren els sentiments d'Anna.
Rebeca Luciani és una il·lustradora argentina que té editats molts llibres en català i castellà, en tots ells amb unes il·lustracions precioses, diferents i personals. Una molt bona il·lustradora per a un llibre extraordinari, Carnaval. Us el recomanem.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...