dissabte, 21 de juliol del 2007

La mariquita gruñona, d'Eric Carle

 

 
Avui en dia estan editant-se llibres molt políticament correctes, llibres que ajuden a recolzar algunes assignatures de les anomenades "transversals" -pau, solidaritat, multiculturalime, etc...-. Són llibres amb una clara intenció pedagògica, la majoria de vegades amb poca qualitat literària i estètica. Llibres que solen poblar les prestatgeries del col·legis.

No és el cas d'aques llibre que us volem comentar. Es tracta de La mariquita gruñona, d'Eric Carle i que edita Kókinos.

És un preciós àlbum il·lustrat, per al més menuts. La marieta, molt enfadada, "marrullera", irascible... va trobant-se al llarg de les pàgines del llibre amb una sèrie d'animals i en lloc de saludar-los els contesta amb tota la mala educació del món. Cada animal que es troba es més gran, com les pàgines del llibre que també van augmentant de tamany, fins que es troba amb la balena i... la marieta trau les seues pròpies conclusions, com ho farà el lector.

Un llibre que caldria estar a les mans de tots els menuts i a les prestatgeries de les biblioteques. Aprofitem per a recomanar-vos, també, El grillo silencioso.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Tienes toda la razón, Salvia. Es un libro precioso que deberia estar en todos los centros escolares y bibliotecas infantiles. después de leer tu recomendación lo compré y lo he estado leyendo con mis hijos. Les encanta. Sin moralina pero con moraleja ilustrativa.

Jose Ferrándiz. Madrid

Anònim ha dit...

Muy buen libro, como todos los de Carle.

Susana Lopera. Córdoba

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...