divendres, 22 de juny del 2007

Tigre grimpador, un llibre il·lustrat per Pulak Biswas


Anushka Ravishankar. Il·lustració de Pulak Biswas. Tigre trepador. Editorial Thule. Col·lecció Trampantojo
Hem triat aquest llibre per a començar les recomanacions perque volem començar pels primers lectors (us avisem que malgrat ficar una classificació per edat, els bons llibres il·lustrats són per a tothom).
Estem al davant d'un llibre extraordinari: original en el contingut, la il·lustració, la maquetació. La narració ens conta les aventures d'un cadell de tigre que entra en un poble i munta una gran revolada. És un punt de trobada entre la tradició oral i l'humor absurd -nonsense-.
Les rimes i l'onejant tipografia submergeixen al lector en el món negre i taronja d'aquest bell llibre fet a mà. Recrear la vista per les seues il·lustracions és un autèntic plaer, no sols per als menuts. Cal dir que, de vegades, els adults -pares i mestres- no acaben de captar la senzilles del dibuix i l'originalitat en la utilització de dos colors. Als xiquets els succeix tot el contrari, queden bocabadats i s'impliquen immediatament en la narració textual i visual (ho he pogut comprovar entre els usuaris infantils de la biblioteca). A més, la possibilitat de tocar la textura especial del paper en que està editat li dona una millor qualitat.

És una llàstima que aquest àlbum il·lustrat haja passat quasi desapercebut pels adults, que a la fi són els que compren els llibres infantils. Les il·lustracions de Pulak Biswas estan lluny de la típica visió il·lustrativa europea.
Un llibre molt interessant per a gaudir aquest estiu de la lectura. El llibre està també en castellà, El tigre trepador.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Tens raó en els teus comentaris. Jo conec el llibre i no li trobava molt d'interés per als nenes i nenes del col·le. Ara l'he tornat a agafar i el veig amb altres ulls. Els adults tenim una mirada "massa educada" i ampliar l'estètica visual als nens.

Lola Bou, Mallorca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...